Foto: ancicka
Ponúkam netradičný šalátik,kalerábovy. Skúste ,je výborny.
12 x 3 dl
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
2 kg ,očistený |
|
1/2 kg rôzne farby |
|
1/2 kg |
|
3 ks |
|
1 kg menší |
|
mala pokrajana na male kusky |
|
Nálev: | |
3 dl |
|
15 dkg |
|
1 dl |
|
2 PL alebo zelko |
|
Postup
-
1
Tohto roku mi narástli kaleráby-giganty, jak hlavy...tento očistený vážil 1,5 kg.
-
2
Uvaríme nálev,
-
3
Zeleninu očistíme,
-
4
kareláb a mrkvu nastruháme na hrubšom strúhadle,papriku a cibuľu na rezance,karfiol rozdrobíme na drobno,bez hlubikov a kto má rád pikantnejšie,tak si môže pridať feferonku.
-
5
Celé to premiešame ,
-
6
...a pridáme precedený nálev.Ešte raz premiešame a necháme 4 hod. postať.
-
7
Potom naplníme do pohárov a sterilizujeme 15 min. pri 90 °C.
_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to x.exps.me?0e07d642031d40c6a6d2c3172b83222d
gratulujem
Nesedím pri PC každú hod.a ani nesledujem všetký komenty.Nemám na to čas!Ešte raz sa ospravedlňujem!
nálev má vždy základ vodu-ak sa varí..ak sa nasypú-nalejú suroviny spolu v hrnci-nálev sa nevarí-tak voda nemusí byť..však pozri link od @tiginko